Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σαλάτα αντιΑΚΕΛ

Οι σκέψεις αυτές γράφτηκαν στις 21 Ιούλη 2010
Διάβασα τα (άρθρα) του κ. Χαράλαμπου Μπρούντζου στον Πολίτη, στις 18 και 21 Ιούλη, και το μόνο που κατάλαβα, από τις μπερδεμένες σκέψεις που εκφράζει είναι πως τα έχει με το ΑΚΕΛ, γιατί δεν ξέρω ούτε και αντελήφτηκα κανένα σοβαρό επιχείρημα. Πάντως αν χρειαστώ δικηγόρο, δεθα πάω κοντά του, διότι με τέτοιες σκέψεις, χοργιάτικη σαλάτα (αντιακελ), φοβάμαι πως δε θα βρω το δίκαιο μου αν με τέτοιο τρόπο θα με υπερασπίσει.
Μπέρδεψε την υπόθεση της κενωθείσας βουλευτικής έδρας του ΑΚΕΛ, με την οριζόντια ψηφοφορία, τον κομμουνισμό κ.λ.π.
Για την βουλευτική έδρα αποφάσισε το δικαστήριο, εκτός και αν αμφισβητεί την απόφαση. Μάλλον όμως αυτό που αμφισβητεί είναι τον ρόλο των κομμάτων, τα όποία είναι η βάση της δημοκρατίας.
Αν κάποιος νομίζει πως είναι μεγάλη προσωπικότητα και έχει υποστήριξη από τον κόσμο, αν έχει κότσια ας βάλει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος. Το επιχείρησαν και άλλοι και είδαμε το αποτέλεσμα. Αντίθετα κάποιοι που έπαιρναν λίγες ψήφους, όταν εντάχθηκαν σε κάποιο κόμμα, κυρίως μεγάλο πήραν πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων.
Νομίζω πως κάποιος πρέπει να ψηφίζεται για τις θέσεις που εκφράζει και όχι για το αν είναι όμορφος, ή επειδή μιλά ωραία, ή επειδή έχει καλές δημόσιες σχέσεις, ή προβάλλεται από τα κανάλια (κύρια της παραπληροφόρησης).
Όταν ανήκει κάποιος σ’ ένα κόμμα, είναι επιλογή του, και οφειλή να υπάκουει στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, έτσι είναι η δημοκρατία, αν το αντέχετε, αλλιώς, αυτός που θέλει να εκφράζει τις δικές του θέσεις και με αυτές να βαδίζει δε μπαίνει σε κόμμα για να μη δεσμεύεται. (Αρκετά μας μπέρδεψαν οι αξιωματούχοι κάποιων κομμάτων, που δεν βάζουν γλώσσα μέσα στο στομα τους, όντας αξιωματούχοι εκφράζουν δικές τους απόψεις και που να ξέρουμε εμείς τις απόψεις των κομμάτων τους).
Για την οριζόντια ψηφοφορία, έχω την άποψη πως είναι αντιφατικό, να σύμφωνο μ’ ένα κόμμα για τις θέσεις του και να ψηφίζω κάποιον από άλλο κόμμα, με διαφορετικές θέσεις, ή και εντελώς αντίθετες. Για πιο λόγο να τον ψηφίσω; Εκτός και αν δεν παίζουν ρόλο οι απόψεις του καθενός, ή μήπως θ’ ακολουθήσει άλλες θέσεις από εκείνες του κόμματος του;
Για τον κομμουνισμό, αυτοί που γνωρίζουν την ιδεολογία δεν έχουν πρόβλημα. Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι αυτοί που παθαίνουν αλλεργία στο άκουσμα της λέξης αυτής. Εξ άλλου αν ο κ. Μπρούντζος διαφωνεί με το ΑΚΕΛ, ας μην οργανωθεί ποτέ στο κόμμα αυτό.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: