Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Νύχτα στη Λευκωσία

Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια που δεν πήγαμε νύχτα στο κέντρο της Λευκωσίας (χώρας), την περασμένη Παρασκευή μετά από ένα βάσανο από την πολλή τροχαία κίνηση και για να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητο που δεν βρίσκαμε χώρο, πήγαμε στην πλατεία Ελευθερίας όπου δινόταν συναυλία μάλλον από κύπριους καλλιτέχνες. Διασχίσαμε την οδό Λήδρας και καταλήξαμε σε μια καφετερία στην Ονασαγόρου. Είχα την εντύπωση πως βρισκόμουν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ή σε κάποια άλλη πόλη του εξωτερικού. Τα διάφορα εστιατόρια, παγωταρίες, ταβέρνες, καφετερίες κ.α. ήταν γεμάτα κόσμο, και πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας περπατούσαν στους πεζόδρομους. Διερωτώμαι όμως γιατί αυτές οι άβολες καρέκλες, τα ποτήρια σαν σωλήνες που μ’ ένα κούνημα του τραπεζιού ή αδέξιο άγγιγμα θα πέσει κάτω και το περιεχόμενο του θα τα καταβρέξει όλα; Καλή η ζωοφιλία αλλά σε τέτοιους χώρους πρέπει να παίρνουν και τους σκύλους τους και ενώ απολαμβάνεις το φαί σου, το παγωτό σου, ένας σκύλος μπροστά σου να χέζει έστω και αν ο ιδιοκτήτης του τα μαζεύει μ’ ένα σακούλι; Θα μάθουμε άραγε καμιά φορά να κυκλοφορούμε με τα λεωφορεία (και σ’ αυτό το ζήτημα η παρούσα κυβέρνηση αντί να κτίσει γκρέμισε προσπάθειες που έγιναν από την προηγούμενη διακυβέρνηση), ώστε να υπάρχει λιγότερη κίνηση στους δρόμους και επιτέλους πότε θα μάθουμε πως τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς, και όχι για τα’ αυτοκίνητα, ώστε οι πεζοί να μην περπατούν στους δρόμους με όλους τους κινδύνους; Η βόλτα γίνεται πιο άνετη και ευχάριστη στην πόλη αν περπατούμε με ασφάλεια πάνω στα πεζοδρόμια και χωρίς εμπόδια. Πότε θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος για την παράνομη στάθμευσή; Μπορώ να πω πως οι πεζόδρομοι Λήδρας και Ονασαγόρου είναι ένας καλός χώρος για να περάσει κάποιος το βράδυ του.

2 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Είπες του τίποτε του τύπου με το σσιύλλο οξά ερούφησες την αηδία με το γλυγκό για να μεν φανείς κακός; Είπες του τίποτε του τύπου με τα ποτήρκα σωλήνες οξά επλήρωσες τα 6 € για το ποτόν τζιαι είπες τζιαι ευχαριστώ; Είπες του τίποτε του μαλάκα με την παράνομη στάθμευση, οξά εφοήθης να μεν κάμεις καρκασιαλλίκκια;

Θέλει πολλήν κακή διάθεση για να αλλάξει ο κόσμος τα κακά που τον δέρνουν :((

Εγώ αποφάσισα να γινώ κακός τζιαι βρίζω τους πάντες που θεωρώ ότι δεν κάμνουν την δουλειά για την οποία επλήρωσα. Από το καρσόνι με την ξημαρισμένη λαδοθήκη, μέχρι την αεροσυνοδό που ξύζει τα νύσια της τζιαι πιάννει κουβέντα τζιαι ο άλλος καρτερά, μέχρι τον λεφωρειατζιή που βρίζει τον πελάτη επειδή εν μαύρος (ινδός δηλαδή). τζιαι να δεις ότι πιάννει :))

Αίσωπος είπε...

Φίλε δεν ξέρω αν θα δεις τώρα το σχόλιο μου, όμως σήμερα πρόσεξα το δικό σου σχόλιο επειδή οι έξοδοι με τους φίλους για μπίρα, λίγο τα προβλήματα υγείας που είχαμε στο σπίτι και διάφορα άλλα, δεν αφιέρωνα και πολύ ώρα στον υπολογιστή. Συγχώρα με για την καθυστέρηση.
Τη συγκεκριμένη νύχτα δεν αντέδρασα, ήμουν πολύ ήρεμος. Τις περισσότερες όμως φορές, κυρίως όταν είμαι μόνος μου αντιδρώ πολύ έντονα μέχρι και καθρεφτάκια αυτοκινήτων έσπασα που ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο. Όταν όμως είμαι με άλλους συγκρατούμαι για να μη τους φέρω σε δύσκολη θέση. Συμφωνώ με όσα γράφεις και τις αντιδράσεις σου.