Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

θεωρία τζαι πράξη

Άτε τζαι πήες στο εκλογικό κέντρο τζαι εσκεδίασες του κάθε υποψήφιου πάνω στο κούτελο ένα σφυροδρέπανο, άλλου κότσινο, άλλου μαύρο, άλλου τσίτρινο, τι θαπετύχεις; Με τες θεωρίες τζαι τες κριτικές εν τζαι λύεις προβλήματα! Οι θεωρίες θέλουν επεξεργασία τζαι προσαρμογή στες δεδομένες συνθήκες. Αν με την ουδέτερη στάση σου είτε απέχοντας, είτε ρίχνοντας λευκό, είτε άκυρο, βοηθάς τη δεξιά και αυτούς που υποτίθεται πολεμάς, τι να κάνω τις θεωρίες σου. Έχεις λύσεις να προτείνεις εισηγήθου τες τζαι αγωνίστου να τες περάσεις. Δηλαδή αν πάω σε 10 καταστήματα τζαι δεν βρίσκω ρούχα να μου κάμνουν ή να μου αρέσκουν πρέπει να μείνω τίτσιρος μες την κρυάδα; Η κριτική έχει αξία αν συνοδεύεται τζαι από προτάσεις εφικτές. Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες τότε και μόνο όταν είναι εφικτές, όμως αν δεν έχεις τρόπο και κότσια να τις εφαρμόσεις, ας τις καλύτερα να μη τις λες! Με το να θκιαβάσεις ούλλα τα μαρξιστικά τζαι λενινιστικά βιβλία τζαι τα βιβλία ούλλων των επαναστατών, τζαι γεμόσεις τους τόπους σφυροδρέπανα εν τζαι είσαι περίτου επαναστάτης/τρια, κομμουνιστης/τρια. Ατε τζαι δεν ψηφίζουμε μη αριστερούς υποψήφιους τζαι δεν υποχωρούμε στις θέσεις μας, διατηρούμε τις επαναστατικές μας θέσεις ανεπηρέαστες από κάθε είδους συμβιβασμό, ποια επιρροή θα έχουμε στον κόσμο; πόσοι θα μείνουμε; Τι αγώνα θα κάνουμε οι τρεις τζαι ο κούκος;

8 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Καλημέρα και καλή χρονιά! Υποθέτω στο ποστ εχω την τιμητική μου! Ευχαριστώ! Η κριτική εν ευπρόσδεκτη πάντα.

Να τοποθετηθώ αν επιτρέπεται. Για να ξεκαθαρίσω.

Θέτεις μια γενική εικόνα για τη δική μου στάση η οποία νομίζω εν ανταποκρινεται στην πραγματικότητα. Ότι δηλαδή εγώ είμαι ένα μαξιμαλιστικό άτομο, το οποίο κρατα κατι βιβλια τζαι καρτερα που την πραγματικότητα να προσαρμοστει στα βιβλία. Τζαι ότι μεινίσκει "τιτσιρο" επειδή ποττέ η πραγματικότητα εν το κάμνει τουτον.

Έσιεις λάθος δυστυχώς. Στο μαρξισμό εν σαφής η διαλεκτική σύνθεση της λεγόμενης τακτικής τζαι στρατηγικής των κομμουνιστών, τζαι ειδικά ο Λένιν έδωσε μας μαθήματα "διαχείρισης" της πραγματικότητας.

Εν συνηθισμένη η κατηγορία πως οι κομμουνιστες "εν εχουν προτασεις" απλα βαστουν ενα θεωρητικό ευαγγέλιο τζαι χασκουν περιμενοντας μια δευτερα παρουσία μεινισκοντας "τιτσιροι". Βεβαια αν ρωτησεις τον οποιοδηποτε να σου πει μιαν περιπτωση οπου οι κομμουνιστες στην Ιστορια ήταν αμετοχοι τζαι εν "εδιαπραγματευτήκαν" εν θα έβρει να σου πει...

Κλειθκια της διαχείρισης στον μαρξισμο εν παρα πολλά! Η συναίνεση κάποτε εν ενα που τουτα.Συνηθως το πιο "προσκαιρο". Στην Ιστορία του κομμουνιστικου κινήματος η συναίνεση εν εντελώς περιοδική τζαι αν θελεις έσιει τζαι τα στοιχεία "της πονηρκας της εργατικής ταξης" Η ανυπακοή εν ένα άλλο βασικό κλειδί. Να το γράψω με κεφαλαία να το απομυθοποιήσουμεν τζαι να το ξεφοηθούμεν: ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

συνεχίζω...

Disdaimona είπε...

Η γενική θεωρηση των κομμουνιστών τζαι η απροθυμία τους να υποβαστάζουν το καπιταλιστικό σύστημα, ξεκινά τζαι εστιάζεται στην ίδια την μαρξιστική ανάλυση, οτι αυτό το σύστημα είναι εν γένει καταστροφικό για το σύνολο της ανθρωπότητας τζαι ότι δημιουργεί μοιράια φαύλους κύκλους καταστροφής της παραγωγικής τάξης δηλαδή των εργαζομένων. Η ανυπακοή εν αφορα μιαν ελιτίστικη σταση "εν συμμετέχω γιατί θέλω να γινουνται ουλλα στη βαση της θεωρίας" αλλά αφορά την άρνηση να μετατραπει το προλεταριάτο σε τάξη αυτοθυσιαζόμενων για το κεφάλαιο.

Η αστική τάξη αλλά τζαι τα αριστερά κομματα τα οποία αστικοποιηθήκαν καμνουν ευκολο αντικομμουνισμό, οταν σπέρνουν τες ενοχες τζαι τες κατηγορίες, πως οι κομμουνιστες εν απλά καποιοι επηρμένοι της θεωρίας που σαν μια άλλη ελιτ εν μετέχουν τζαι εν προσφέρουν τίποτε.

Εν ενας βαθύς τζαι ανέντιμος αντικομμουνισμός τουτος, που στόχο έσιει να αφησει τον ίδιο τον μαρξισμό ξεβράκωτο δηλαδή τίτσιρον τζαι ανίσχυρο στην Ιστορία...

συνεχίζω...

Disdaimona είπε...

στο δια ταύτα:

εν θα πάω φυσικα να ζωγραφίσω σφυροδρέπανα πάνω στο ψηφοδελτιο τζαι εννεν αναγκη να χάσουμεν τζαι το χιουμορ μας επειδή έχουμεν εκλογές.

απλά εν συναινώ με την προτροπή της αριστεράς ενόψει της κρίσης τζαι της τακτικής τζαι στρατηγικής που επέλεξε που δεν είναι άλλη παρα η Υπακοή. Ούλλες οι προεκλογικες αναφορες του ακελ που αφορούν την συστημική κριση του καπιταλισμου προτρέπουν στην τήρηση καποιων συμφωνηθέντων με το κεφάλαιο ( ναι ξερω πως εδιαπραγματευτήκαμεν σκληρά ) τζαι εν σχεδιασμένοι στην πεποίθηση πως αν η εργατική τάξη τηρήση αυτά τα συμφωνηθέντα θα εξέλθουμεν από την κρίση: με λλια λόγια θα σωσουμε το συστημα τζαι θα ξαναπάμεν σε καλους καιρους λειτουργιας αυτου του συστηματος...ως την επόμενη κριση...και η ζωή μου κύκλους κάνει, φτάνει φτάνει φτάνει που λέει τζαι το τραγούδι...

Ο Μαλάς μάλιστα - είπε ευθαρσως πως ο τρόπος να φκουμεν απο την κριση ειναι οι Ξένες Επενδύσεις...ας μεν επεκταθώ, να μεν αφηνω μεγαλα σεντόνια...

Εν με ενδιαφέρει η τακτική τζαι στρατηγική της αριστεράς τζαι εν θα την στηρίξω στες επιλογες της. Όχι γιατί θέλω να μεινω τίτσιρη άλλα γιατι κρίνω διαλεκτικά πως η ΑΝΥΠΑΚΟΗ εν ισχυρότερο όπλο για τα συμφεροντα της εργατικής ταξης αυτη την δεδομενη ιστορική στιγμή.

Καποιοι μπορει να θεωρουν το αντιθετο. Ότι η ανυπακοη θα ηταν καταστροφική τζαι πως πρεπει να περιμενουμε...τον άλλο αιώνα.

Να καταλήξω...εν θα ψηφίσω τον Μαλα ( παρόλο ότι θα σφιχτω για να το κάμω γιατι αναθεμα που να μας παρει ουλλους, εν αντεχεται η μαυρογερημη η δεξια εν αληθκεια ) γιατι θέλω ενα κινημα ανυπακοης στην "επανορθωση του συστηματος" στην κυπρο. Θέλω ενα κινημα που εν θα συναινέσει στην συνεργασία με τους αστους τουντη φορά. Τζαι γιατί συνειδητά εν θέλω την αριστερα ξανα στο προεδρικό μεγαρο.

Εν θα πω άλλα. Εν πολλά, παρα πολλά που θα εμπορουσαμεν να συζητήσουμε. Δαμέ ειμαστεν, ο επομενος χρονος θα δωσει πολλές ευκαιρίες.


Καλή Χρονία, Δύναμη, τζαι ευχαριστώ για την ευκαιρία να μιλήσουμε.

Disdaimona είπε...

"Η κριτική έχει αξία αν συνοδεύεται τζαι από προτάσεις εφικτές"

τουτον το "εφικτες" δαμε, εν σημαινει τίποτε άλλο παρά "ταιρκαστες" με τον καπιταλισμο...

άλλη φορά...

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Αίσωπε,
Μάλλον άνοιξα ΣΟΥ πεδία μεγάλα για συζητήσεις - http://disdaimona.blogspot.com/2012/12/blog-post_30.html?showComment=1357039694011#c3669800360995011924

Αίσωπος είπε...

Disdaimona,
Θεωρώ πως οι κομμουνιστές πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψη τις συνθήκες και ανάλογα να συμπεριφέρονται. Ξέρεις πολύ καλά ότι συνεργασίες με χώρους πέραν της αριστεράς έκαναν τα κομμουνιστικά κινήματα σε διάφορες χώρες και ο ίδιος ο Λένιν. Διότι είναι στη τακτική του κινήματος για να κερδίζει συμμάχους τη δεδομένη στιγμή και το στάδιο του αγώνα.

Με την ανυπακοή τι θα κερδίσουμε; Μας συμφέρει; (στην Ελλάδα θα συμφωνούσα).
Μπορούμε αυτή τι στιγμή στην Κύπρο να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό; Ποιος είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων;
Τι προτείνεις για τις σημερινές συγκεκριμένες συνθήκες;

Αίσωπος είπε...

Με συγχωρείς ξέχασα τις ευχές, καλή χρονιά.
Aneforiwn, καλή χρονιά, μπήκα εκεί που μου γράφεις αλλά μου γράφει ότι η σελίδα που αναζητώ δεν υπάρχει. Έχει άλλα από το ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

aneforiwn, εντάξη είδα τα σχόλια. Δεν θέλω να γράψω τίποτε άλλο. Σχετικά γράφει και ο Σολιάτης soliatis.blogspot.com σήμερα.